• Wedstrijdinformatie

  Je wilt gaan starten op de officiële KNHS-wedstrijden. Maar wat heb je daarvoor nodig en hoe werkt dat nu allemaal?

  Als je net bent begonnen met rijden of mennen, kun je al meedoen aan Bixie Rubrieken.

 • Lidmaatschap vereniging

  Wanneer je wilt deelnemen aan een wedstrijd dan moet je lid zijn van een rijvereniging of ponyclub die aangesloten is bij de KNHS. Door lid te zijn van De Maartenruiters ben je ook automatisch lid van de KNHS en mag je deelnemen aan officiële paardensportwedstrijden.

 • Startpas

  Met een startpas kun je deelnemen aan officiële KNHS-wedstrijden. Het grote voordeel van de startpas is dat je onbeperkt kunt deelnemen aan wedstrijden. Daarnaast kun je met de startpas deelnemen aan meerdere disciplines, namelijk dressuur, springen, eventing en endurance. Voor mennen, aangespannen sport, endurance en reining zijn er speciale startpassen. De startpas is combinatiegebonden en aan te vragen via Mijn KNHS.

  Als startpashouder van de KNHS ontvang je 4 x per jaar het verenigingsmagazine. De KNHS doet via dit blad haar mededelingen over wedstrijdrijden en daarom is het ingesloten bij je lidmaatschap.

  Ga je voor het eerst op wedstrijd? dan is het handig om de regelementen van te voren even door te lezen. Deze kun je hier vinden: https://www.knhs.nl/disciplines/dressuur/regels-en-reglementen-dressuur/disciplinereglement-dressuur/

 • Paardenpaspoort

  Naast je lidmaatschap van de KNHS moet je paard of pony ook beschikken over een paardenpaspoort. Hierin staan de gegevens van het paard en de inentingen.

 • Ponymeetbriefje

  Als je met een pony wilt gaan rijden moet je pony worden gemeten door een officiële ponymeter. Pony's worden namelijk aan de hand van hun schofthoogte ingedeeld in categorieën. Alle pony's moeten voor ze in de sport worden uitgebracht zijn gemeten. Is je pony jonger dan 8 jaar dan moet je pony jaarlijks worden gemeten tot en met de achtjarige leeftijd tussen 1 januari en 1 april. Wanneer een pony niet binnen die periode gemeten kan worden (vb. door aankoop van de pony in mei) moet de pony voor de eerste start worden gemeten.

 • Inschrijven voor wedstrijden

  Wedstrijden in Friesland kun je vinden op de wedstrijdkalender van paardensportfriesland.

  Alle informatie over wedstrijden zoals inschrijfgeld, inschrijven, startlijsten en uitslagen kun je vinden op de website startlijsten.

  Informatie over de mensport is te vinden op de website van Mendistrict Noord.

 • Bixiewedstrijden

  Als je net bent begonnen met rijden of mennen, kun je al meteen meedoen aan Bixie Rubrieken! Als je nog niet zelfstandig kunt rijden, kun je meedoen aan de begeleidingsproef. Je hoeft de pony dan nog niet zelf te sturen en je hoeft het tempo ook niet te bepalen. Er is steeds iemand aanwezig die je pony vasthoudt. De Bixie dressuur (rijden en mennen) is ingedeeld in drie klassen: de makkelijkste is klasse AA, de middelste klasse A en de moeilijkste klasse B1. Je mag zelf weten in welke klasse je begint. In de klasse AA mag er iemand met je meelopen om je pony vast te houden. Bij het mennen zit er altijd iemand bij je op de menwagen. Bij het Bixie springen en de Bixie vaardigheid zijn er twee klassen: de makkelijkste klasse AA en de moeilijkere klasse A.

  Je mag meedoen vanaf de dag dat je 6 wordt tot en met het jaar waarin je 13 wordt, mennen mag vanaf 7 jaar.

  Een Bixie wedstrijd kan bestaan uit verschillende onderdelen. Je bepaalt zelf aan welke onderdelen je meedoet.

  Hieronder kun je zien welke onderdelen er zijn:

  • Onderdeel Rijden/mennen
  • Spel Rijden en mennen
  • Begeleidingsproef Rijden
  • Dressuurproef Rijden en mennen
  • Springparcours Rijden
  • Vaardigheidsparcours Mennen

  Meer informatie is te vinden op de KNHS-site.

 • Volg ons ook op:

 • “SponsorKliks,
 • Activiteitenagenda

  02-02-2019: Schriktraining

  19-02-2019: Onderlinge dressuurwedstrijd

  03-03-2019: Indoor dressuur paarden en pony's B t/m M2

  23-03-2019: Indoor Bixie dressuur en springen

  07-04-2019: Indoor dressuur paarden en pony's B t/m M2

  06-04-2019: Voorjaarsmarkt

  23-05-2019: Filmavond van de jeugd t/m 12 jaar

  22-06-2019: Onderlinge Springwedstrijd (eigen paard/pony)

  13 t/m 15-07-2019: Ponykamp

   

  Kinderfeestje: wil jij je verjaardagsfeestje bij de Maartenruiters houden? Dat kan, neem daarvoor contact met ons op via Ytjedevries@msn.com 
  Ivm de kou is dit niet geschikt voor de wintermaanden. 

 • Sponsoren