Corona maatregelen

De gemeente heeft ons laten weten dat de toezichthouders meer gaan controleren of iedereen zich aan de regels houdt. Afgelopen week stonden er toch weer toeschouwers aan de bakrand. De regels staan over duidelijk aangeven. Houdt 1,5 meter afstand en ga niet aan de bakrand staan kijken naar de les!!!

In de opzadelruimte mag je voor en na het de les of training, dus alleen de ruiters die hebben gereden of gaan rijden, met 4 mensen (>13 jr) aanwezig zijn.

Er zijn toch nog mensen die zich niet houden aan de maatregelen daarom nogmaals de mededeling: er mag bij de les geen publiek aanwezig zijn! We willen iedereen vragen om zich te houden aan de maatregelen van het RIVM.

Samengevat gelden de volgende maatregelen voor de komende drie weken in de paardensport (alle activiteiten, lessen en vrijrijden):

– Waar mogelijk houdt iedereen anderhalve meter afstand. Dit mag tijdelijk worden losgelaten, bv bij begeleiding tijdens het op- en afzadelen;

– Ga thuis naar het toilet, was thuis je handen, ontsmet je handen bij de manege, hoest en proest in de elleboog;

– Er vindt een gezondheidscheck plaats voor aanvang van de les, de instructie zal de ruiter vragen of hij/zij klachten heeft;
Heb je klachten, blijf thuis!

– Er mag geen publiek aanwezig zijn bij paardensportactiviteiten. Dit geldt ook voor lessen en wedstrijden. Kinderen met eigen paard/pony mogen door 1 persoon begeleid worden naar de rijbak. Daarna verlaat de begeleider de manege.
Dat betekent dat ouders/verzorgers enz. niet meer bij trainingen en lessen aanwezig mogen zijn. Ouders en/of begeleiders enz. kunnen tussendoor naar huis gaan of bijvoorbeeld in de auto wachten;

– Ruiters mogen maximaal 15 min voor aanvang van de les aanwezig zijn in de manege
– Ruiters moeten de manege verlaten zodra zij klaar zijn met hun les, training en/of wedstrijd en zij hun paard/pony hebben verzorgd;

– Na afloop van de les of training geldt de maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte van vier personen voor iedereen vanaf 13 jaar. In de opzadelruimte mogen dus niet meer dan 4 personen aanwezig zijn die ouder zijn dan 13 jaar. Dit geldt dus ook voor het vrijrijden. Ook hier geldt de 1,5m afstand regel;

Voorafgaand en na afloop van een training of les houden ruiters van 13 jaar en ouder anderhalve meter afstand tot elkaar en anderen en geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen wél. Het is de bedoeling dat ruiters de accommodatie na hun training of les zo spoedig mogelijk verlaten.

We willen graag dat we kunnen blijven paardrijden en vragen daarom iedereen zich aan de regels te houden. Bedankt voor jullie begrip en medewerking.