Buitenrit Gasselte

De jonge jeugd van PSV de Maartenruiters had 27 augustus een Pony Club Dag. Op zondag 25 september was het de beurt aan de oudere jeugd en volwassenen. Met een aantal auto’s en trailers reden we vroeg in de middag richting Gasselte. Daar aangekomen kregen we paarden en pony’s toegewezen en na een paar inlooprondjes in de binnenbak, ging we naar buiten. Gelukkig waren de buien, die we onderweg hadden, gestopt en bleef het verder droog.
De 17 deelnemers werden opgedeeld in 2 groepen, die kort na elkaar vertrokken. Dit jaar was de buitenrit vooral georganiseerd voor gevorderde ruiters, zodat men ook in draf en galop kon. En dat is gelukt! Met een prachtige rit door de bossen kwamen beide groepen tegelijk terug. Een prachtig gezicht voor de achterblijvers!
Aansluitend was er nog gezamenlijk wat eten en drinken in de kantine van Manege Gasselte, waarna we de terugreis aanvaarden. Na wat omrijden kwamen we vroeg in de avond weer in Kollum aan. We kijken terug op een geslaagde dag!