Uitslag van de Poiesz actie

Van 13 februari t/m 10 april hield de Poiesz alweer de 18e Jeugd Sponsoractie. Poiesz Supermarkten ondersteunt hiermee de geselecteerde verenigingen met een financiële injectie. Hoe hoog die injectie gaat zijn, heb je deels zelf in handen. PSV de Maartenruiters deed ook dit jaar weer mee.
Waar andere verenigingen vooruit spurtten in het muntenaantal, begon onze vereniging wat voorzichtig. Toch liep voor ons het aantal munten ook gestaag op in de loop van de weken. Elke vereniging mocht zich presenteren gedurende een week d.m.v. attributen ophangen of neerzetten in de Poiesz winkel. De week werd vervolgens op de zaterdag afgesloten met een groepje jeugdleden die probeerden zo veel mogelijk munten binnen te halen. De Maartenruiters waren de laatste in de rij en van 3 tot en met 8 april waren we goed vertegenwoordigd in de Poiesz in Kollum.
Op zaterdag 8 april stonden een aantal van onze ruiters, te weten, Ilse, Jessi, Baukje, Marije, Alyssa, Greta, Noor met een vriendin, Marije B. met een vriendin en Elize de spaarsprinter “kinderbananen” te verkopen. En dat deden ze ontzettend goed! Aan het begin van de middag kwam Annika, geholpen door Elize, met 2 shetlandertjes naar de Poiesz om te laten zien waar het bij de Maartenruiters om draait. Het was een hele succesvolle en gezellige dag! We hebben die laatste week en zaterdag namelijk met elkaar het enorme aantal van 11.000 munten gespaard!
Als afsluitin van de actie gaf de Poiesz een prachtig feest in het WTC Expo in Leeuwarden met optredens van Antoon, Stefania en Flemming. Tevens ontvingen wij die avond de cheque met het sponsorbedrag. Ook dit jaar hebben we weer met z’n allen een prachtig bedrag van € 1020,- bij elkaar gespaard. Iedereen ontzettend bedankt voor het sparen en gunnen van de munten. En natuurlijk gaat onze grote dank uit naar Poiesz Supermarkten die dit alles mogelijk maakten.