7 november 2024: Pompoenen uithollen 
Wat is er toepasselijker dan een activiteit voor Sint Maarten te houden. Op deze avond gaan we pompoenen uithollen zodat er een lichtje voor Sint Maarten in kan. Nadere informatie volgt nog.

19 oktober 2024: Spokentocht 
In 2023 voor het eerst gehouden. Vanwege het grote succes organiseren we ook dit jaar een Spokentocht voor wie durft! Nadere informatie volgt nog.

21 september 2024: Buitenrit 
We zijn op zoek naar een nieuwe locatie om een buitenrit te maken. Informatie hierover volgt nog.

20 t/m 22 juli 2024: Ponykamp 
Ook dit jaar organiseren we weer gezellige ponykampdagen. Nadere informatie volgt nog.

8 juni 2024: Klusdag  
Vanaf het middaguur zal er op de manege weer hard geklust en schoongemaakt worden. Kom jij ook? Dat zou heel fijn zijn, want vele handen maken licht werk!

3 t/m 8 juni 2024: Carrouselweek
Tijdens de lessen hebben de ruiters een mooie kuur voorbereid. Deze brengen zij in de week van 3 t/m 8 juni ten uitvoer. Dit zal weer tijdens de lesuren zijn. De kantine is dan open voor publiek. 

25 mei 2024: Working Equitation clinic  
Deze clinic wordt gegeven door Karin Degeling. Verdere informatie volgt.

25 april 2024: Algemene Leden vergadering 
Aanvang 19.30 uur in de kantine van de Maartenruiters.

20 april 2024: Kennismakings- Doemiddag.
Helaas heeft de Maartenruiters een wachtlijst voor kinderen die bij ons willen komen rijden. Omdat wachten niet leuk is, organiseren wij een gezellige middag voor deze kinderen zodat zij alvast kennis kunnen maken met onze pony's. 

23 maart 2024: Paasbokaal 
Onderlinge wedstrijden, maar dan verkleed, vanaf 12 uur. Gejureerd zal er worden op: 1. met startpas, 2. zonder startpas en 3. leukst geklede ruiter. Kosten: € 7,50 per persoon. opgeven kan op maartenruitersAC@hotmail.com

22 maart 2024: Informatie avond over voeding 
Een informatieve avond over voeding gegeven door DAP Dokkum. Plaats: kantine van de Maartenruiters. Deze avond is gratis voor onze leden. Aanvang 19.45 uur

12 t/m 17 februari 2024: Carnaval week tijdens de lessen 
Kom verkleed naar de manege! 

13 januari 2024: Film avond 
Het bekende, gezellige avondje film in de kantine van de manege. Aanvang 17.30 tot 21.00 uur. Prijs inclusief eten is € 5,- per persoon.

2024

14 december 2023: Bingo avond 
Een gezellige bingo in de kantine van de Maartenruiters. Inloop vanaf 19.00 uur. De bingo start om 19.30 uur. De entree kost € 5,- per persoon. De bingo is voor leden en familie/vrienden daarvan. 

20 t/m 25 november 2023: Onderlinge wedstrijden tijdens de lessen 
Informatie hierover wordt in de les app groepen gedeeld

14 oktober 2023: Spooktocht 
Lekker griezelen tijdens onze spooktocht. Opgeven kan door in te schrijven op het opgaveformulier dat op de manege hangt of door een mailtje te sturen naar maartenruitersAC@hotmail.com

 

24 september 2023: Hindernistrail 
Wie is er het snelste over en door de hindernissen? Kan zowel naast als op het paard. Aanvang vanaf 13.00 uur. Er is plek voor maximaal 24 deelnemers. Deelnemen kan met eigen pony / paard of met een manegepony. Deze activiteit is gratis. Opgeven kan via het opgaveformulier dat op de manege hangt.

22 t/m 24 juli 2023: Ponykamp 
Ponypret tijdens ons ponykamp, de leukste start van de zomervakantie! Op 22 juli, na de ochtendlessen start het ponykamp. De totalen kosten voor het ponykamp zijn € 80,- p.p. Uiteraard is het ook mogelijk om een dag te komen. Vraag naar de mogelijkheden op maartenruitersAC@hotmail.com. We verklappen natuurlijk nog niet alles, maar op dag 1 gaan we met z'n allen naar atractiepark Duinen zathe. Opgeven kan via het opgaveformulier op de manege. Hier ligt ook een inschrijfformulier klaar dat volledig dient te worden ingevuld en gestuurd dient te worden naar maartenruiters@hotmail.com of overhandigd kan worden aan Marjon, Fenna, Janneke of Desiree. Wees er snel bij want vol is vol! 

1 juli 2023: Fotoshoot met manegepony's 
Deze dag mogen onze manegeponyruiters op de foto met hun favoriete manegepony! Het is leuk als je mooi gekleed komt. Als je dat wilt, zullen wij je opmaken en je haar doen. Uiteraard mag je ook met eigen paard of pony meedoen. Opgeven kan via het opgavenformulier dat in de manege hangt, of door een mailtje te sturen naar maartenruitersAC@hotmail.com. Geef dan even aan welke pakket (brons, zilver of goud, zie flyer) je zou willen en met welke pony je op de foto wil. 

24 juni 2023: Klusdag met aansluitend barbecue
De klusdag op de manege start om 11.30 uur, na de ochtendlessen. Aansluitend is er een barbecue voor iedereen die geholpen heeft tijdens de klusdag en voor alle vrijwilligers van de Maartenruiters! Inschrijven voor de bbq kan tot uiterlijk 19 juni. Dit in verband met het bestellen van het vlees. 

13 juni 2023: Algemene Ledenvergadering 
Aanvang 20.00 uur in de kantine van de Maartenruiters. Inloop en inzage stukken vanaf 19.30 uur. Op de agenda staat onder andere stemming over kandidaat bestuurslid Klaske Hoekstra en contributieverhoging. De agenda heeft u per mail ontvangen. Mocht dit niet het geval zijn, dan horen wij het graag op maartenruiters@outlook.com.

10 t/m 16 juni en 19 juni 2023: Kuur op muziek
 
Tijdens de lessen zullen de lesgroepen een kuur op muziek opvoeren. Iedereen is van harte welkom om te kijken. De kantine is gedurende deze lessen geopend. Komt allen!

22 april 2023: Workshop Grondwerk 
In de middag staat er een workshop Grondwerk op het programma dat verzorgd wordt door Berber Algra. In groepjes van 3 combinaties zal er gewerkt worden aan het verbeteren van de communicatie tussen jou en je paard. De kosten hiervoor zijn totaal € 17,50 per persoon. Opgeven kan tot 15 april op: MaartenruitersAC@hotmail.com 
of via het inschrijfformulier op de manege. Je opgave voor de workshop is bindend.

20 april 2023: Algemene Leden Vergadering  
Aanvang 20.00 uur in de kantine van de manege. Inloop vanaf 19.30 uur voor inzien financiële stukken.
Deze avond zal het financiële jaar 2022 besproken worden, wordt er een nieuw bestuur voorgedragen waarover gestemd gaat worden. We roepen iedereen op om te komen, want het gaat over het voortbestaan van de Maartenruiters. Afhankelijk van de loop van de avond gaat het om doorgaan met of zonder manegepony's of in het slechtste geval het einde van PSV De Maartenruiters.

26 maart 2023: Bixie wedstrijden 
opgeven voor de Bixie wedstrijden kan op wedstrijden-kollum@hotmail.com

18 maart 2023: Filmavond 
Aanvang 17.30 uur. De Activiteiten Commissie organiseert weer een gezellige filmavond. We beginnen met een patatje eten. Daarna zoeken we samen een film uit. Wordt het een klassieke paardenfilm of een hedendaagse paardenfilm? Jullie mogen het zeggen! Inschrijven kan door het aanmeldformulier op de manege in te vullen of een mailtje te sturen naar MaartenruitersAC@hotmail.com

 

25 februari 2023: Poetsmiddag voor kinderen op de wachtlijst 
Tijden: 13.00 - 14.00 uur en 14.30 - 15.30 uur.
Al enige tijd is er een wachtlijst voor nieuwe ruitertjes. Voor de kinderen die op deze wachtlijst staan organiseren wij een kennismakingsdag. Deze middag leren de kinderen onze pony's kennen, kunnen ze de pony's poetsen en pimpen, kunnen ze vragen stellen aan ervaren ruiters en de manege ontdekken. Op 1 februari jl is de uitnodiging hiervoor verzonden aan de betrokkenen. Heb je niets ontvangen? laat het dan even weten op MaartenruitersAC@hotmail.com