14 oktober 2023: Spooktocht 
Lekker griezelen tijdens onze spooktocht. Opgeven kan door in te schrijven op het opgaveformulier dat op de manege hangt of door een mailtje te sturen naar maartenruitersAC@hotmail.com

 

24 september 2023: Hindernistrail 
Wie is er het snelste over en door de hindernissen? Kan zowel naast als op het paard. Aanvang vanaf 13.00 uur. Er is plek voor maximaal 24 deelnemers. Deelnemen kan met eigen pony / paard of met een manegepony. Deze activiteit is gratis. Opgeven kan via het opgaveformulier dat op de manege hangt.

22 t/m 24 juli 2023: Ponykamp 
Ponypret tijdens ons ponykamp, de leukste start van de zomervakantie! Op 22 juli, na de ochtendlessen start het ponykamp. De totalen kosten voor het ponykamp zijn € 80,- p.p. Uiteraard is het ook mogelijk om een dag te komen. Vraag naar de mogelijkheden op maartenruitersAC@hotmail.com. We verklappen natuurlijk nog niet alles, maar op dag 1 gaan we met z'n allen naar atractiepark Duinen zathe. Opgeven kan via het opgaveformulier op de manege. Hier ligt ook een inschrijfformulier klaar dat volledig dient te worden ingevuld en gestuurd dient te worden naar maartenruiters@hotmail.com of overhandigd kan worden aan Marjon, Fenna, Janneke of Desiree. Wees er snel bij want vol is vol! 

1 juli 2023: Fotoshoot met manegepony's 
Deze dag mogen onze manegeponyruiters op de foto met hun favoriete manegepony! Het is leuk als je mooi gekleed komt. Als je dat wilt, zullen wij je opmaken en je haar doen. Uiteraard mag je ook met eigen paard of pony meedoen. Opgeven kan via het opgavenformulier dat in de manege hangt, of door een mailtje te sturen naar maartenruitersAC@hotmail.com. Geef dan even aan welke pakket (brons, zilver of goud, zie flyer) je zou willen en met welke pony je op de foto wil. 

24 juni 2023: Klusdag met aansluitend barbecue
De klusdag op de manege start om 11.30 uur, na de ochtendlessen. Aansluitend is er een barbecue voor iedereen die geholpen heeft tijdens de klusdag en voor alle vrijwilligers van de Maartenruiters! Inschrijven voor de bbq kan tot uiterlijk 19 juni. Dit in verband met het bestellen van het vlees. 

13 juni 2023: Algemene Ledenvergadering 
Aanvang 20.00 uur in de kantine van de Maartenruiters. Inloop en inzage stukken vanaf 19.30 uur. Op de agenda staat onder andere stemming over kandidaat bestuurslid Klaske Hoekstra en contributieverhoging. De agenda heeft u per mail ontvangen. Mocht dit niet het geval zijn, dan horen wij het graag op maartenruiters@outlook.com.

10 t/m 16 juni en 19 juni 2023: Kuur op muziek
 
Tijdens de lessen zullen de lesgroepen een kuur op muziek opvoeren. Iedereen is van harte welkom om te kijken. De kantine is gedurende deze lessen geopend. Komt allen!

22 april 2023: Workshop Grondwerk 
In de middag staat er een workshop Grondwerk op het programma dat verzorgd wordt door Berber Algra. In groepjes van 3 combinaties zal er gewerkt worden aan het verbeteren van de communicatie tussen jou en je paard. De kosten hiervoor zijn totaal € 17,50 per persoon. Opgeven kan tot 15 april op: MaartenruitersAC@hotmail.com 
of via het inschrijfformulier op de manege. Je opgave voor de workshop is bindend.

20 april 2023: Algemene Leden Vergadering  
Aanvang 20.00 uur in de kantine van de manege. Inloop vanaf 19.30 uur voor inzien financiële stukken.
Deze avond zal het financiële jaar 2022 besproken worden, wordt er een nieuw bestuur voorgedragen waarover gestemd gaat worden. We roepen iedereen op om te komen, want het gaat over het voortbestaan van de Maartenruiters. Afhankelijk van de loop van de avond gaat het om doorgaan met of zonder manegepony's of in het slechtste geval het einde van PSV De Maartenruiters.

26 maart 2023: Bixie wedstrijden 
opgeven voor de Bixie wedstrijden kan op wedstrijden-kollum@hotmail.com

18 maart 2023: Filmavond 
Aanvang 17.30 uur. De Activiteiten Commissie organiseert weer een gezellige filmavond. We beginnen met een patatje eten. Daarna zoeken we samen een film uit. Wordt het een klassieke paardenfilm of een hedendaagse paardenfilm? Jullie mogen het zeggen! Inschrijven kan door het aanmeldformulier op de manege in te vullen of een mailtje te sturen naar MaartenruitersAC@hotmail.com

 

25 februari 2023: Poetsmiddag voor kinderen op de wachtlijst 
Tijden: 13.00 - 14.00 uur en 14.30 - 15.30 uur.
Al enige tijd is er een wachtlijst voor nieuwe ruitertjes. Voor de kinderen die op deze wachtlijst staan organiseren wij een kennismakingsdag. Deze middag leren de kinderen onze pony's kennen, kunnen ze de pony's poetsen en pimpen, kunnen ze vragen stellen aan ervaren ruiters en de manege ontdekken. Op 1 februari jl is de uitnodiging hiervoor verzonden aan de betrokkenen. Heb je niets ontvangen? laat het dan even weten op MaartenruitersAC@hotmail.com 

15 februari 2023: Vrijwilligersbijeenkomst 
Aanvang om 20.00 uur in de kantine van de manege.
Iedereen die wil helpen op de manege is van harte welkom! Degene die in de enquête hebben aangegeven te willen helpen zijn hiervoor persoonlijk uitgenodigd. Het bestuur en enkel afgevaardigden van de verschillende commissie zullen aanwezig zijn. Hierdoor heeft u de gelegenheid om te bespreken wat het vrijwilligerswerk precies inhoud en op welke manier u daarin zou kunnen bijdragen. Tevens is het fijn om elkaar beter te leren kennen. 

2023

19 december 2022: Bijzondere ALV 
Het bestuur heeft de noodklok geluid. Het voortbestaan van de pony's bij de Maartenruiters is in gevaar. Tijdens deze bijzondere ALV zal gekeken worden of leden (of een groep) een oplossing kunnen bieden. 

29 November tot 5 december 2022: Sinterklaasweek 
Tijdens de lessen zullen er leuke spelletjes gedaan worden.

12 en 13 November 2022: Fotoshoot paard en rook.
Wil je ook zo'n mooie foto van jou en je paard of pony? Geef je dan snel op! Ook is het mogelijk om met één van de manegepony op de foto te gaan. We denken en kijken in dat geval graag met je mee wat de mogelijkheden zijn! Mailen en opgeven kan op:mailto: MaartenruitersAC@hotmail.com 

5 November 2022: Klusdag op de manege.
We starten om 13.00 uur.  We gaan bij mooi weer het terrein winterklaar maken, de dakgoot moet gerepareerd, de zadels en hoofdstellen kunnen weer een invetbeurt gebruiken en er moet weer het één en ander schoongemaakt worden.  Uiteraard zorgen wij voor wat lekkers en drinken. Kom je ook?

27 Oktober 2022: Clinic Houding en zit met behulp van een equisimulator. 
De clinic wordt vanaf 19.00 uur gehouden in de manege, duurt 1,5 uur en wordt gegeven in groepjes van 3. Kosten t/m 16 jaar € 25,- p.p. en vanaf 16 jaar € 40,- p.p. Opgeven kan tot 21 oktober door een mailtje te sturen naar MaartenruitersAC@hotmail.com.

Waarom een clinic Houding en Zit? Het is lastig om de houding en zit te trainen wanneer je op je paard zit. Met betrekking tot paardenwelzijn is het ook niet eerlijk om dingen uit te proberen op de gevoelige paardenrug. De Equisimulator is de ideale manier om gevoel te trainen zonder de invloed van je paard. De Equisimulator kan de beperkingen en scheefheden van de ruiter in kaart brengen, zonder de externe factoren. Dit zorgt ook voor een groot deel bewustzijn van de beweging. De Equisimulator kan je het gevoel van de juiste beweging geven, doordat het de beweging van een paard nabootst. Gevoel kun je aanleren en wat je kunt aanleren, kun je trainen. Een goed houding en zit zal ertoe leiden dat de samenwerking met je paard eenvoudiger verloopt.

25 September 2022: Buitenrit Gasselte.
De buitenrit wordt georganiseerd voor de gevorderde ruiter van 13 jaar en ouder. We zullen tijdens de rit in stap, draf en galop met pony's die we niet kennen. Rond het middaguur vertrekken vanaf de manege. Bij aankomst in Gasselte zullen we kennismaken met de pony's, opzadelen en om 14.00 uur zal de buitenrit beginnen tot 15.00 uur. Na de rit nuttigen we gezamenlijk nog iets in de kantine in Gasselte, waarna we de terugweg weer aanvaarden. Kosten rit zonder eigen pony en incl eten/drinken € 32,50. Kosten met eigen pony en incl eten/drinken € 17,50. Er kunnen max 20 personen mee. Opgeven kan t/m 15 september.

25 September 2022: KNHS Bixie wedstrijfen klasse AA t/m B1. Inschrijven kan tot 18 september 2022 op wedstrijden-kollum@hotmail.com.

18 September 2022: KNHS dressuur klasse B t/m M2 wedstrijden. Inschrijving is gesloten

27 augustus 2022: Pony Club Dag voor de jeugd tot 13 á 14 jaar.
We proberen het gewoon opnieuw.

 

18 en 19 juli 2022: Pony Club Dagen. Tot onze grote spijt, hebben we de pony club dagen moeten annuleren vanwege de voorspelde hoge temperaturen. De Pony Club Dagen zullen verplaatst worden. Informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk.

 

11 juni 2022: Clinic "houding en zit"  met behulp van een equisimulator. Deze activiteit is helaas niet doorgegaan in verband met te weinig aanmeldingen. De activiteit zal later in het jaar nogmaals georganiseerd worden.


 

28 en 29 mei 2022: Zadelcheckdag 
Beryt en Zadellab organiseren een zadelcheckdag op locatie van PSV de Maartenruiters aan de Jumaweg 5 in Kollum. Er kan gekozen worden tussen een snelle check van € 20,- of een uitgebreide check van 1,5 uur voor € 65,-. Opgeven kan bij Ytje de Vries op 06-52460860 of ytje@beryt.nl.
Voor meer info kijk op facebook bij Beryt of Maartenruiters.

22 mei 2022: Onderlinge Wedstrijden. Opgeven kan via het inschrijfformulier op de manege.

15 mei 2022: Onderlinge Wedstrijden. Opgeven kan via het inschrijfformulier op de manege.

21 April 2022: Algemene Leden Vergadering. De ALV zal plaatsvinden in de kantine van de Maartenruiters. De vergadering start om 19.30 uur. Voor de agenda van de vergadering klink hieronder:

12 april 2022: voorjaarsvergadering KNHS Kring Noordoost Friesland. Aanvang 20.00 uur in de kantine van PSV De Maartenruiters

11 t/m 15 april 2022: Paasactiviteit tijdens de lessen.    

2 April 2022: Filmavond. De avond begint om 17.30 uur met lekkere poffertjes. Daarna gaan we een film kijken met als thema, hoe kan het ook anders, paarden. De avond eindigt om 21.00 uur. Opgeven kan op het inschrijfformulier op de manege.

27 Maart 2022: Dressuur wedstrijden voor paarden en pony's B t/m M2. Inschrijven kan tot 12 maart op mijn KNHS.nl

13 Maart 2022: Bixiewedstrijden. Opgeven kan tot 2 maart 2022 op wedstrijden-kollum@hotmail.com

4 Maart 2022: Bling bling Workshop met Horsedeco. Tijdens deze workshop kun je een sieraad van paardenhaar maken, een frontriem of een zadelsieraad. Info, prijzen, en tijden worden in 2022 bekend gemaakt.