Je kan op verschillende manieren lid zijn van De Maartenruiters.

Wij hebben de volgende mogelijkheden:

  • Lessen met eigen paard/pony

  • Lessen met manegepony

  • Wedstrijdles met eigen paard/pony

  • Vrij rijden, recreatief rijden

  • Lidmaatschap om wedstrijden te kunnen rijden

Voor al deze verschillende soorten lidmaatschap zijn apart tarieven. Deze zijn terug te vinden onder het kopje 'tarieven'.

Image

Aanmelden

Wil je graag een proefles of wil je graag manegelessen volgen of misschien wel met je eigen paard lid worden? Neem dan eerst even contact op met onze ledenadministratie: leden-maartenruiters@outlook.com. In overleg zal er gekeken worden wat de mogelijkheden zijn en zal er een intake les volgen indien noodzakelijk. Hierna volgt het inschrijven via het onderstaande inschrijfformulier. Het inschrijfformulier kunt u downloaden (het downloaden kan alleen op desktops of laptops) waarna u het ingevuld en ondertekend op kunt sturen naar:

De Maartenruiters
t.a.v. Penningmeester
Jumaweg 5
9291 NA Kollum

Of mail het inschrijfformulier naar :
leden-maartenruiters@outlook.com

Goed om te weten

Gewicht ruiters

Wekelijks rijden er veel enthousiaste ruiters op de pony's van de Maartenruiters.
Voor toekomstige ruiters (16 jaar en ouder) is het goed om te weten dat er een maximum gewicht van 85kg wordt gehanteerd om te mogen paardrijden op de pony's van de Maartenruiters. Deze gewichtsgrens hebben we ingesteld om de pony's te beschermen. De pony's lopen namelijk dagelijks meerdere lessen en hebben veel verschillende ruiters op hun rug. Om te voorkomen dat de pony's overbelast raken, is een maximum gewicht ingesteld.

Onderzoek wijst uit dat een paard 15% tot maximaal 20% van zijn eigen lichaamsgewicht kan dragen. Ook het zadel telt mee. Het is een richtlijn, verschilt per (type) paard en is afhankelijk van de gevraagde inspanning.

Wanneer zijn er geen lessen?

Er worden geen lessen gegeven op zon- en officiële feestdagen. Oudejaarsdag worden er eveneens geen lessen gegeven in verband met de veiligheid. Het carbidschieten in de nabije omgeving van de manege zorgt voor veel onrust onder de pony's. Tenslotte wordt er op 4 mei Dodenherdenking tot 18.00 uur lesgegeven.

Opzeggen Lidmaatschap

Het opzeggen van het lidmaatschap kan per kwartaal. Opzeggen moet minimaal 1 maand vooraf aan het einde van het kwartaal, dus voor 1 maart, 1 juni, 1 september en moet voor 15 november. Opzeggen kan schriftelijk door de opzegging te verzenden naar:

de Maartenruiters
T.a.v. de penningmeester
Jumaweg5
9291 NA Kollum

Je kunt de opzegging ook richten aan de ledenadministratie via het mailadres:
leden-maartenruiters@outlook.com.

Afmelden KNSH lidmaatschap moet voor 15 november