Pony Club Dag

Eindelijk was het dan zover: Op zaterdag 27 augustus werd de Pony Club Dag bij de Maartenruiters voor de jeugd tot ongeveer 14 jaar georganiseerd. Deze dag was al eerder georganiseerd in juli, maar het extreem warme weer maakte toen dat een doe-dag niet plezierig ging zijn voor mens en dier. 
Zaterdag 27 augustus was dat echter wel het geval. De dag ging van start met wat drinken en cake versieren. Na deze ontvangst werden de pony’s uit de wei gehaald door de kinderen om ze vervolgens te pimpen. De pony’s werden prachtig versierd met vlechtjes, roosjes en veertjes in het haar. Ook kregen ze regenboog kleuren door stoepkrijt en glitters. De prachtige creaties moesten natuurlijk vastgelegd worden op foto en zo mocht iedereen poseren met de gepimpte pony voor de camera. Na het middageten werden rijlessen afgewisseld met het versieren van fotolijstjes. Voor de lessen was er een klein parcours uitgezet in de binnenbak. In de kantine werden witte fotolijstjes getransformeerd naar prachtige kunstwerkjes, waar aan het eind van de dag de foto met de gepimpte pony in kwam. De kinderen kregen dit als aandenken aan de Pony Club Dag mee naar huis.
Na de lessen en het knutselen, werd er in de buitenbak een stokpaardjes race gehouden waarbij de kinderen met stokpaard en al over een hindernis moesten. De lat lag hoog en het ging er fanatiek aan toe. Moe geworden van al het rennen was het tijd voor een pauze en wat drinken, zodat iedereen weer vol energie mee kon doen aan 6-kamp spelletjes als funslang lopen, duo zaklopen, boerengolf, touwtrekken, en lassowerpen. Er streden 2 teams tegen elkaar, en ook dit keer ging het er fanatiek aan toe. De middag werd beëindigd met een lekker bakje patat en snack. Na het eten had de jeugd nog energie over om de gezellige dag af te sluiten met stoelendans in de binnenbak. 
Het was een geslaagde Pony Club dag. De kinderen genoten van de activiteiten en het weer samenzijn met de pony’s en de pony’s op hun beurt genoten zichtbaar van de kinderen. Het is een goede start van het nieuwe paardrij-seizoen bij de Maartenruiters!