Ponykamp 2023

En toen was het ponykamp 2023 alweer voorbij. Maar wat was het leuk en gezellig! Op zaterdag 22 juli werden aan het eind van de ochtend de tenten opgezet op het veldje naast de manege. Iets na 12 uur ging het richting attractiepark Duinenzathe in Appelscha. Hoewel het weer niet mee zat, genoten de kinderen volop van de attracties en het gratis eten en drinken. De sfeer zat er goed in. In de avond werd er een bingo gehouden in de kantine van de Maartenruiters en aansluitend stoelendans gedaan in de binnenbak. De nacht verliep wat nat en daardoor voor sommigen wat onrustig. De jeugd kwam dan ook de volgende dag traag op gang. Maar na het ontbijt was iedereen weer up and running. Gedurende het ochtendprogramma werd er afwisselend paardrijles gegeven, escaperoom gedaan en geknutseld. In de middag was er tijd om te oefenen voor de bonte avond en werd er vliegen- of manenspray gemaakt. Na de het avondeten, een gezellige barbecue, werd het programma hervat. Nadat iedereen had gereden, geknutseld en ontsnapt was uit de escaperoom werd het een gezellige “bonte avond” met grappige optredens en creatieve verschijningen. Op de derde en laatste dag, maandag 24 juli, werd er eerst een behendigheidsparcours gereden, met onder andere ringsteken. Iedereen deed flink zijn best. Daarna was het hoog tijd om de pony’s mooi te maken. Met elastiekjes en krijt gingen de kinderen aan de slag en maakten mooie creaties. Na de lunch was het helaas alweer tijd voor het slotstuk: een springshow door Siebrand, een echte Maartenruiter. Wat hebben we genoten. We kunnen dan ook wel concluderen dat het een zeer geslaagd en gezellig kamp was. Voor nu wensen we iedereen een hele fijne vakantie toe en tot ziens in september!