Spokentocht

In het holst van de nacht, als schaduwen het donkerst zijn, de sterren schitteren en de wind de wolken in het gezicht van de maan blaast, rijdt de ruiter zonder hoofd over het Slaperige Slingerpad. Onzin! Ik hoor het je zeggen… Maar op de zaterdagavond van 14 oktober hebben een flink aantal mensen toch een gokje gewaagd om de ruiter zonder hoofd tegen te komen. In een 3 km lange spooktocht door de donkere plekjes van Kollum kwamen de deelnemers diverse enge figuren tegen. De tocht begon met het vertellen van het verhaal over de ruiter zonder hoofd. Dit vond plaats in de kantine van de manege. Daarna moest men een ticket laten stempelen bij een engerd in een ticket booth voor een tochtje door het doolhof, dat was opgezet in de binnenbak. In het doolhof liepen nog meer enge figuren rond. Daarna ging het naar buiten, over een schelpenpad, langs het water, langs een speeltuin, achter de huizen langs, over een onverhard pad, waar het erg donker was. In het begin van de tocht stonden er 2 engerds klaar met kettingzagen om iedereen de stuipen op het lijf te jagen. En dat lukte goed. Het gegil was in de wijde omtrek te horen. Halverwege de route was er een tafel met 2 oude en vooral enge heksen. Daar kon wat gedronken en wat horrorsnoep gegeten worden. Ook stond hier een voeldoos klaar, voor wie durfde. Want ja, je weet maar nooit wat er in zit! Hierna ging de tocht verder langs nog meer enge figuren die je lieten schrikken. Aan het eind van de tocht kon er in de kantine nog even nagepraat worden over hetgeen men beleefd had. Het was een super geslaagde en leuke avond en volgens velen, is de spokentocht als activiteit zeker voor herhaling vatbaar.